Tietoja meistä

Lisätietoja

Hoitokoti Eerika sijaitsee Ruppovaaran kylässä n. 7 km. kaupungin keskustasta. Koti on perustettu Lappalaisen sukutilalle, joka on toiminut kotina jo kuuden sukupolven ajan. Kotia ympäröi kauniit viljellyt pellot, sekä oman lisävärin tuo maatilalla tapahtuva puun jatkojalostus.

Palvelukoti lyhyesti

Palvelukodissa on 14 asukaspaikkaa. Se sijaitsee idyllisessä maalaismaisemassa n. 7 km päässä Kiteen keskustasta. Ammattitaitoinen henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden. Jokaisella kuntoutujalla on oma yksityinen asuinhuone.

Viihtyisät tilat

Yleisistä tiloista löytyy viihtyisä oleskelutila, ruokailutilat ja saunatila. Eerikalla on rauhallinen pihapiiri sekä tilava terassi. Lisäksi rauhallinen luonnonläheinen sijainti mahdollistaa luonnon hyödyntämisen retkien sekä ulkoilun muodossa. Luonto onkin iso ja tärkeä osa kuntoutumista monelle asukkaalle.

Kuntouttavaa hoitotyötä

Luonnonläheinen sijainti tarjoaa hyvät puitteet ulkoiluun. Jokainen pääsee halutessaan nauttimaan raittiista ilmasta. Ohjattu päivätoiminta antaa eväitä kuntoutujalle ja mielekästä tekemistä arjen eri toimiin. Hoivakodin puutarhassa kasvaa runsaasti marjapensaita, omenapuita. Puutarhan ja yrttitarhan hoito ovat osa kuntouttavaa hoitotyötä Green Care-ajattelumallin mukaisesti.

Kesäisin asukkaat saavatkin halutessaan tehdä paljon erilaisia pihatöitä. Monet tykkäävät leikata nurmikkoa, kerätä marjoja sekä omenoita ja tehdä monia muita puutarhatöitä. Isossa puutarhassa riittää ympäri vuoden paljon puuhailtavaa isommallekin porukalle.

Historiaa

Hoitokoti on aloittanut toimintansa tammikuussa vuonna 1993, vanhusten ja aikuisten kehitysvammaisten kotina. Toiminnan alussa kodissa oli 7 asukaspaikkaa, mutta kysynnän myötä kotiin valmistui seitsemän paikkainen lisäosa, joka otettiin käyttöön vuoden 1998 alussa.

Palvelut

Eerikan kuntoutuksen tärkeimpänä tehtävänä on löytää asukkaan voimavarat sekä vahvuudet. Sen lisäksi tarkoitus on lisätä elämänhallintaa ja vähentää kaikkea mahdollista psyykkistä oireilua.

Hoitokoti toimii täysin samaan tapaan kuin mikä tahansa normaalikin koti. Siellä valmistetaan ruokaa, leivotaan sekä siivotaan. Eli tehdään kaikkia täysin arkipäiväisiä ja normaaleita asioita. Asukkaat saavat osallistua kaikkiin askareisiin täysin oman halunsa sekä voimavarojensa mukaan. Heidän jaksamisesta sekä hoidosta vastaa täysin koulutettu ja ammattitaitoinen henkilökunta. Lääkäripalveluiden osalta hoitokoti käyttää ihan normaaleita terveyskeskuspalveluita. Asukas on myös oikeutettu käyttämään yksityisiä lääkäripalveluita, mutta se tapahtuu asukkaan omalla kustannuksella.

Koti on myös mahdollistanut kahden työrajoitteisen henkilön työllistämisen kodinhoitotehtäviin ja se järjestää erittäin monipuolista työterapiaa kodissa asuville asukkaille. Töitä on esimerkiksi puun sahaus sekä muut yleiset piha- ja kotityöt.