Historia

Hoitokodilla on pitkä ja värikäs historia. Vuosien varrelle mahtuu paljon erilaisia muutoksia, tapahtumia sekä tietenkin upeita muistoja. Hoitokodin historiaan mahtuu tietenkin myös paljon surun hetkiä, mutta on siellä joukossa silti huomattavasti enemmän niitä iloisia tarinoita.

Tarinat

Tarinoita on vähintäänkin yhtä paljon kuin on ollut asukkaitakin. Jokainen asukas on jättänyt oman muistonsa ja palansa kodin historiaan. Toiset tarinoita ja toiset sitten taas ihan fyysisellä työllä joko kodissa sisällä tai sen pihapiirissä. Tarinoista voisi kirjoittaa vaikka kirjan, mutta suurin osa näistä tarinoista kulkee vain asukkaiden sekä työntekijöiden muistissa.

Alkuvuodet

Hoitokodilla on verrattain pitkä historia, sillä se on toiminut taukoamatta jo vuodesta 1993 asti. Siinä on mahtunut vuosikymmeniin paljon muutosta sekä tapahtumaa. Se on aina toiminut vanhusten sekä aikuisten kehitysvammaisten kotina. Toiminta sekä hoitokoti on tietenkin muuttunut paljon vuosien varrella, mutta pääosin se on pysynyt hyvinkin ennallaan.

Hoitokoti on kokenut monia pieniä ja muutamia vähän isompiakin remontteja vuosien varrella. Pienimpiä maalauksia sekä korjauksia on tehty hyvin pitkälti henkilökunnan ja asukkaiden voimin. Muutamia vähän isompia projekteja on toki myös ulkoistettu, mutta näissäkin asukkaat sekä henkilökunta on toiminut apuna parhaansa mukaan. Tästä johtuen hoitokodissa onkin vahva yhdessä tekemisen sekä yhteisöllisyyden tunne.

Laajennus

Hoitokodin suurin muutos sen pitkällä matkalla tapahtui varmasti vuonna 1998. Tuolloin valmistui uusi ja upea lisäosa. Lisäosa mahdollisti toiminnan laajenemisen seitsemästä asukaspaikasta peräti neljääntoista. Kapasiteetti siis tuplaantui tuon laajennuksen myötä. Se onkin ollut mahtava asia, sillä kysyntää oli ennen tuota jatkuvasti enemmän kuin paikkoja oli vapaana.

Toiminnan laajentumisen myötä tietenkin asukkaita on ollut mahdollista ottaa enemmän. Sen lisäksi laajeneminen on mahdollistanut myös kahden työrajoitteisen henkilön työllistämisen. Heidät on työllistetty kotiin täysipäiväisesti erilaisiin kodinhoitotehtäviin. He myös järjestävät asukkaille monipuolista työterapiaa riippuen asukkaan taidoista. Tarjolla on kaikkea mahdollista tiskauksesta puun sahaukseen. Tämä onkin ollut laajennuksen lisäksi yksi isoimpia muutoksia hoitokodin toiminnassa. Tämä on etenkin pidempiaikaisille asukkaille mahtava asia, kun on paljon erilaista toimintaa jota tehdä päivittäin.